Helfoliering av bil & båt

Helfoliering av bil og båt ligger i ordet, man pakker inn bilen i folie inkludert lister, dørhåndtak, vinduslister, støtfangere og speil. Bilen dekkes på samme helhetlig måte som ved lakkering.

Helfoliering av bilen eller båten har blitt mer og mer populært de siste årene, og det er mange som ønsker å foliere bilen sin av en eller flere grunner. Enten du ønsker å beskytte lakken, få en ny farge eller fjerne chrome detaljer så er foliering å anbefale.

Folie til bil og båt kalles også wrap, vinyl eller bildekor og er selvklebende folie som festes utenpå kjøretøyets lakk, lister og skjermer. På denne måten får du et helt nytt utseende på rimelig kort tid.

Velger du helfoliering av bil, velger du å beskytte den originale lakken for sol, regn, steinsprut og generell slitasje. Om du liker bilend utseende, men ønsker beskyttelse av lakken er ikke det noe problem heller.

Hvordan monteres folien på bilen?

Folien klebes på bilen ved bruk av folieringsverktøy slik at luftlommene som ligger mellom karosseriet og folien blir borte. Det brukes også varmepistol slik at folien kan formes etter bilens kanter, vinkler og curver. Dørhåndtak, deksler og lykter demonteres slik at man får folien helt rundt kantene og dermed en finere finish.

Ønsker du å foliere bilen din, anbefales det at man benytter profesjonelle montører.

Hvor lenge holder folien?

Folien har som regel en levetid på opptil 10 år. Gjennomsnittlig så blir det brukt mest folie med en levetid på 3 – 6 år. Levetiden vil også variere etter hvor mye man bruker bilen og utsetter den for sterkt sollys, steinsprut og slitasje.